Kycklingcupens historia presenteras av Alingsås TidningF10
Södra Härene – Alingsås KIK Blå 2–1 efter sudden death

Vinnare F10 2015 - Södra Härene

Vinnare F10 2015 – Södra Härene

Kort om matchen: Alingsås KIK började den första finalen i Estrad piggt, och kunde också ta ledningen genom kvicksilvret Lova Korpås. Efter hand jobbade sig SHIF in i matchen, och till slut kunde Isa Alamankis överlista den duktiga KIK-målvakten. ”Hära” hade sedan chanser att avgöra under ordinarie tid, men segermålet dröjde till sudden death. Isa Alamankis tunnlade en försvarare och sköt bucklan till sitt lag.

– Det var riktigt kul att få göra två mål i en final, sa Isa efteråt.

Bästa spelare: Lova Bodling, Alingsås KIK

P10
Alingsås IF Vit – HSK/Frisco 1–0

Vinnare P10 2015 - Alingsås IF Vit

Vinnare P10 2015 – Alingsås IF Vit

Kort om matchen: Den här matchen blev en tillknäppt historia, där lagen spelade väldigt smart och låg rätt i sina positioner. Det föll bara ett enda mål under de 14 minuterna, och det var snyggt värre. Med knappt fyra minuter kvar på klockan serverade finurlige Melvin Korpås namnen Melwin Hagström, som kunde skicka in bollen i nätet. HSK/Frisco försökte åstadkomma en sista forcering för att nå en kvittering, men det gick inte denna gång.

Bästa spelare: Melvin Korpås, AIF

F12
SAIK/Stora Mellby – Lerum Vit 0–4

Vinnare F12 2015 - Lerum IS Vit

Vinnare F12 2015 – Lerum IS Vit

Kort om matchen: Lerum, som imponerade stort turneringen igenom, visade i finalen att man kan rulla boll på ett riktigt fint sätt. Motståndarna SMSK/SAIK stretade emot hyggligt, men när Alice Söndergaard (dotter till förre Häcken-spelaren Joakim Söndergaard) satte 0–1 var det början till slutet för SAIK/SMSK. Innan matchen var över hade Lerum hittat nätet ytterligare tre gånger. Noterbart är att Lerum inte släppte in ett enda mål i Kycklingcupen.

Bästa spelare: Alice Söndergaard, Lerum

P12
Alingsås IF Grön – Alingsås IF Vit 0–1 efter sudden death

Vinnare P12 2015 - Alingsås IF Vit

Vinnare P12 2015 – Alingsås IF Vit

Kort om matchen: Som ofta när två lag från en och samma klubb möts blev detta en ganska avslagen och avvaktande historia. Det märktes att lagen hade stor respekt för varandra och målchanserna under ordinarie tid var lätträknade. I sudden bjöds det på desto fler öppna lägen, och båda lagen gick för seger. Med minuten kvar så hade det gröna laget en jättechans att avgöra, men på den efterföljande kontringen smällde Anton Kjärrman in 0–1. Då återstod 1.09.

– Jag kände direkt att jag fick en bra träff, sa matchhjälten efteråt.

Bästa spelare: Markus Steffensen, AIF Vit

F14
Holmalund Vit – Holmalund Svart 1–2

Vinnare F14 2015 - Holmalund Svart

Vinnare F14 2015 – Holmalund Svart

Kort om matchen: Söndagens femte final bjöd på en uppgörelse mellan två HIF-lag, där lag vit tog ledningen genom Maja Krantz. Svart gav dock inte upp så lätt, och kunde kvittera via ett skott i krysset av Elin Hägglund Junler med matchklockan på tio minuter. När matchen stod och vägde, och såg ut att gå mot ett avgörande i sudden death, klev Caisa Klintenberg fram och skickade påpassligt in 1–2.

Bästa spelare: Caisa Klintenberg, HIF Svart

P14
Gerdsken Svart – Alingsås Vit 1–0 efter sudden

Vinnare P14 2015 - Gerdsken Svart

Vinnare P14 2015 – Gerdsken Svart

Kort om matchen: Återigen bjöds det på en final där målchanserna var ganska få. Spelmässigt var gulsvart något bättre under ordinarie tid, men matchen gick till sudden death. Där fick AIF den första riktigt heta chansen, men man fick inte in bollen. På kontringen som följde satte GBK:s Wiggo Svensson högsta fart och helt på egen hand förpassade han bollen i nät.

– Det bästa med att vinna är att få en kyckling. Jag älskar kyckling, sa hjälten med ett skratt efter slutsignalen.

Bästa spelare: Wiggo Svensson, GBK

F16
Södra Härene – Holmalund Röd 0–1

Vinnare F16 2015 - Holmalund Röd

Vinnare F16 2015 – Holmalund Röd

Kort om matchen: En klassisk tåpaj kan vara väl så effektiv som ett hårt vristskott. Det visade Holmalunds Johanna Carlsson prov på när hon med just en sådan hittade nätmaskorna bakom en storspelande Julia Emanuelsson. Då var det fem minuter kvar att spela. SHIF låg på för en kvittering mot slutet, men skapade inte så mycket förrän i det absoluta slutskedet då man var nära en kvittering.

Bästa spelare: Julia Emanuelsson, SHIF

P16
Partille – Vårgårda IK Vit 2–1 efter sudden

Vinnare P16 2015 - Partille IF

Vinnare P16 2015 – Partille IF

Kort om matchen: Den här finalen blev en sevärd och rafflande historia. VIK tog kommandot genom mål av Ahmed Omar, när han tryckte dit 0–1 på pass från Tui Sebunmee. Partille gav sig dock inte och kvitterade med sju minuter kvar. Båda lagen hade chanser att avgöra under ordinarie speltid, men matchen fick avgöras i  sudden. Där klev Partilles Samuel Wesley fram och satte 2–1 med 3.23 kvar.

Bästa spelare: Samuel Wesley, Partille

F19
Holmalund Röd – Frisco 2–1 efter sudden

Vinnare F19 2015 - Holmalund Röd

Vinnare F19 2015 – Holmalund Röd

Kort om matchen: Efter en ganska intetsägande inledning på matchen tog målskyttet fart efter cirka sju minuter när Hilda Svensson gav HIF ledningen. Repliken kom bara minuten senare när Friscos Annie Närhi skickade in bollen i nät. Några fler mål blev det inte under ordinarie tid, och även denna final fick avgöras i sudden. Där dröjde det bara 23 sekunder innan Lisa ”Mini” Johansson förpassade bollen i det övergivna Frisco-målet.

Bästa spelare: Lisa Johansson, HIF

P19
Vårgårda IK 1 – Gerdsken Gul 1-2 efter sudden

Vinnare P19 2015 - Gerdsken Gul

Vinnare P19 2015 – Gerdsken Gul

Kort om matchen: Gerdsken och Vårgårda gjorde upp i den sista finalen av Kycklingcupen 2015. Och det blev minst sagt en värdig avslutning. Båda lagens spelare hade bra fart på benen och publiken fick verkligen valuta för pengarna. Gerdsken inledde målskyttet genom skicklige brassen Marcos Pereria. VIK var i det läget lite skakat, men spelade upp sig efter hand. Man skulle också komma att kvittera när nyttige lagkaptenen Mattias Martinsson dundrade in 1–1 med sex minuter kvar.
Båda lagen hade sedan chanser att avgöra under ordinarie tid. Den kanske bästa möjligheten skapade Tui Sebunmee på egen hand, men hans skott parerades av GBK-målvakten.
I spel tre mot tre i sudden bjöd lagen inte på mycket, och det hela såg ut att gå mot straffar. Men så, från ingenstans egentligen, damp bollen ner framför fötterna på Gustav Törnberg. Då återstod fyra sekunder av matchen.
– Det var en jämn match, men jag tycker att vi vann rättvist, säger segerskytten till AT-sporten.