F10
Holmalund vit – Holmalund blå 1–0

Vinnare F10 2012 - Holmalunds IF Vit

Vinnare F10 2012 – Holmalunds IF Vit

I den yngsta flickklassen var det två Holmalundslag som tagit sig fram till final. Att tjejerna kände varandra väl blev tydligt då det pratades en del spelarna emellan under matchens gång.  Holmalund vit var det lag som skapade mest farliga chanser men lyckades inte överlista den duktiga målvakten i Holmalund blå förrän det återstod 27 sekunder. Då fick Minou Adriansson en fin passning och fri med målvakten placerade hon in det avgörande målet. Totalt sett en rättvis seger även om Holmalund blå försvarade sig bra matchen igenom.

Matchens lirare: Minou Adriansson, Holmalund vit.

P10
Alingsås IF – Södra Härene IF 1–0

Vinnare P10 2012 - Alingsås IF

Vinnare P10 2012 – Alingsås IF

P10-finalen blev en fartfylld och händelserik historia som inleddes med att Härenes Albin Gashi sköt en frispark i kryssribban. AIF hade sedan det mesta av spelet, men SHIF var samtidigt sylvasst i sina kontringar. Joel Härnälv och Albin Gashi hade de två främsta möjligheterna men AIF-målvakten Henrik Stråhle agerande levande vägg. Även Södra Härenes målvakt Hugo Broe var vass och snuvade bland annat Arvid Bohlin på ett kalasläge innan han tvingades kapitulera på Arvid Christiansens stenhårda frispark upp i nättaket, som blev finalens enda fullträff.

Matchens lirare: Carl Nyman, Södra Härene.

F12
Holmalund – Södra Härene 0–2

Vinnare F12 2012 - Södra Härene IF

Vinnare F12 2012 – Södra Härene IF

Södra Härene fick en pangstart på matchen så Sofia Kloth satte 0-1 redan med dryga minuten spelad. Efter det fortsatte Härene att vara det starkare laget även om HIF stack upp i en och annan kontring. Oftast var det vindsnabba Madeleine Mårtensson som oroade och det var också hon som fick den bästa kvitteringschansen. SHIF-målisen Moa Edrud avvärjde dock och sista fem minuterna tryckte istället de grönklädda på för 2-0. Trots att HIF-målvakten Filippa Ivarsson räddade det mesta kunde till slut Ebba Nyman spika ett rättvist slutresultat.

Matchens lirare: Ebba Nyman, Södra Härene.

P12
Gerdsken röd – Hemsjö IF  3–1

Vinnare P12 2012 - Gerdskens BK Röd

Vinnare P12 2012 – Gerdskens BK Röd

Filip Perholm gav Gerdsken en flygande start på finalen när han satte både 1-0 och 2-0 under de första minuterna. Elias Andersson reducerade dock ganska snart och efter det var det en mycket jämn match. Hemsjö hade ett par skapliga kvitteringschanser, men GBK skulle till slut dra det längsta strået. Isak Svensson sköt i stolpen innan Edvin Johansson sköt guldet till Gerdsken med sitt 3-1-mål. GBK kostade även på sig att missa två frilägen i slutet mot ett vilt chansande Hemsjö.

Matchens lirare: Filip Larsson, Gerdskens BK.

F14
Alingsås KIK – Holmalund blå 2–1 efter sudden death

Vinnare F14 2012 - Alingsås KIK

Vinnare F14 2012 – Alingsås KIK

Det blev ett rafflande Alingsåsderby med mycket känslor på planen. HIF fick en bra start när Lisa Johansson dundrade in 0-1 på frispark efter bara några sekunder.  Efter det var det ganska chansfattigt fram till att Jenny Gustafsson kvitterade med drygt två minuter kvar. Båda lagen hade kanonlägen att avgöra men det krävdes förlängning för att skilja dem åt. I spel två mot två hade KIK de bästa möjligheterna och till slut blev Jenny Gustafsson hjälte då hon överlistade utmärkta Emelie Nyberg Haliti från straffpunkten.

Matchens lirare:  Matilda Larsson, Alingsås KIK.

P14
Alingsås vit – Holmalund röd 1–3

Vinnare P14 2012 - Holmalunds IF Röd

Vinnare P14 2012 – Holmalunds IF Röd

En match där Holmalund totalt sett var något bättre. Isak Ekman bredsidade kyligt in 0-1 efter några minuter och även om Tobias Johansson kvitterade en stund senare var känslan att AIF vägde lite för lätt. Alexander Brunnegård gjorde 1-2 på en retur och Anton Andersson följde upp med 1-3 efter ett upplopp på högerkanten.
Holmalund fortsatte sedan att trumma på och det var närmare ytterligare HIF-mål än någon reducering från AIF.

Matchens lirare: Isak Ekman, Holmalund.

F16
Sollebrunns AIK – Alingsås KIK 1–0 efter straffar

Vinnare F16 2012 - Sollebrunns AIK

Vinnare F16 2012 – Sollebrunns AIK

Matchen som innehöll allting – utom mål. Lagen bjöd på en grymt innehållsrik final där KIK var det bättre laget under ordinarie tid. De skapade ett par kanonchanser som SAIK-målvakten Lisa Andersson avstyrde medan Gabriella Jonsson hade Bjärkelagets enda stora chans. Förlängningen var sedan fem minuters strålande underhållning innehållande både långskott, öppna mål och rena frilägen. Men det krävdes straffar för att  Sollebrunn till slut skulle ta hem guldet. Matchvinnare blev Lisa Andersson, målvakt i Sollebrunn, som satte sin straff och sedan gjorde den avgörande räddningen.

Matchens lirare: Lisa Andersson, Sollebrunn.

P16
Vårgårda IK – Gerdskens BK 3–0

Vinnare P16 2012 - Vårgårda IK

Vinnare P16 2012 – Vårgårda IK

Finalsöndagens klaraste seger kom från Vårgårda IK. De var numret större än GBK och vann helt rättvist med 3-0. Matchen var ganska tillknäppt till en början men Vårgårdas Mirzad Neziri bröt mönstret när han på egen hand rann igenom och satte 1-0. GBK försökte trycka på för en kvittering men hade svårt att komma till. Samtidigt drog de på sig frisparkar och matchen avgjordes på en tiometerstraff efter att VIK fått fyra frisparkar med sig. Ahmet Akdeve satte 2-0 och när även Adam Hägg fick chansen från tio meter satt också 3-0 i nät.

Matchens lirare: Adam Hägg, Vårgårda.

F19
Sollebrunn – Holmalund 0–1 efter straffar

Vinnare F19 2012 - Holmalunds IF

Vinnare F19 2012 – Holmalunds IF

Det var mycket ställningskrig under ordinarie matchtid där Holmalund stod för det lilla som skapades. I förlängningen öppnades det hela upp och framför allt HIF spelade sig till ett par feta lägen att avgöra, men varken Ronja Gustafsson, Madeleine Björkqvist eller Hanna Öman lyckades överlista SAIK-målvakten Jessica Johansson. Sollebrunn å sin sida hade också ett par farligheter i sudden, men inte några av samma dignitet som Holmalunds. I straffläggningen kom avgörandet först i tredje omgången. Maja Nilsson blev hjälte när hon satte den avgörande bollen i nät.

Matchens lirare: Ronja Gustafsson, Holmalund.

P19
SAIK/SMSK – Ale United 1–0

Vinnare P19 2012 - SAIK/SMSK

Vinnare P19 2012 – SAIK/SMSK

Sollebrunn/Stora Mellby drog till slut det längsta strået och vann med matchens enda mål. Matchvinnare blev Marcus Johansson som med dryga minuten kvar satte matchens enda mål med en välriktad högerkanon. Johansson hade dessförinnan fått chansen på en tiometersstraff, men den gången vann Marcus Samuelsson duellen. Totalt sett var segern rättvis då Bjärkelaget försökte mest och bäst under hela matchen. Ales enda farlighet hade Hanif Ahmed, men skottet smet strax utanför stolpen.

Matchens lirare: Shkar Nawzad, Ale.

Skribent: Jonas Mökander, Alingsås Tidning