F10
SMSK/Magra – Alingsås KIK gul 1–0 (straffar)

Vinnare F10 2013 - SMSK/Magra

Vinnare F10 2013 – SMSK/Magra

Finalspelet tog sin början med de yngsta tjejerna och visade direkt att det skulle komma att handla om jämna avgöranden under hela söndagseftermiddagen.

SMSK/Magra och Alingsås KIK kunde inte skiljas åt under varken ordinarie 14 minuter eller sudden death, utan straffar fick bli avgörande. Här blev Aniza Sevilleja stor hjälte för SMSK/Magra då hon, via stolpen, sköt in den avgörande straffen och gav sitt lag guldmedaljer.

Matchens lirare: Iris Linlycke, Alingsås KIK.

P10
Holmalund vit – Skoftebyn svart 0–2

Vinnare P10 2013 - Skoftebyns IF

Vinnare P10 2013 – Skoftebyns IF

När killarna drog igång sitt spel gjorde man det med HIF mot Skoftebyn i en match där just Skoftebyn skulle visa sig vara något större och starkare än sina motståndare. Man malde helt enkelt ned HIF och vann via mål från Daniel Daoud (8:e minuten) och Anton Kurochkin (13:e minuten). En i slutändan rättvis seger för ett duktigt Skoftebyn.

Matchens lirare: Anton Kurochkin, Skoftebyn.

F12
Holmalund röd – Holmalund vit 5–0

Vinnare F12 2013 - Holmalunds IF Röd

Vinnare F12 2013 – Holmalunds IF Röd

En ren intern kamp mellan Holmalunds båda lag slutade med förkrossande seger för det röda gänget. Efter två och en halv minut satte Lisa Johansson 1–0 och det röda HIF-laget fortsatte dominera efter det. Endast en heorisk insats av de vitas målvakt höll siffrorna nere. Men med nio minuter kvar kom också 2–0 av Elin Hägglund Junler och då rann det iväg. Lisa Johansson, och två gånger Kajsa Klintenberg spikade ett solklart slutresultat för de röda.

Matchens lirare: Lisa Johansson, HIF röd.

P12
Sollebrunns AIK – Gerdsken svart 0–2

Vinnare P12 2013 - Gerdskens BK Svart

Vinnare P12 2013 – Gerdskens BK Svart

I den här finalen inledde Gerdsken i ett närmast furiöst tempo och chockade SAIK så smått. Tempot gav också utdelning då Oliver Sandén och Marcus Johansson hittade både 1–0 och 2–0 inom loppet av en minut och 20 sekunder. SAIK spelade upp sig efter chocköppningen men GBK kontrollerade händelserna och hade läge för fler mål, speciellt mot slutet av matchen.

Matchens lirare: Oliver Sandén, Gerdsken svart.

F14
SMSK/Magra – Holmalund vit 0–1

Vinnare F14 2013 - Holmalunds IF Vit

Vinnare F14 2013 – Holmalunds IF Vit

Även i den här finalen var det ett tidigt mål som skulle visa sig vara avgörande, och vilket mål det handlade om sen. Bollen gick som på ett snöre mellan snabba HIF-fötter och landade så småningom hos Molly Östlind som enkelt och hur snyggt som helst rakade in matchens enda mål. Detta efter bara 1.10.

Holmalund fortsatte skapa chanser och hade bland annat ett stolpskott mot slutet som kunde utökat ledningen. Men det enda målet räckte till seger den här gången.

Matchens lirare: Johanna Carlsson, Holmalund.

P14
Alingsås IF grön – SAIK/SMSK 1–0

Vinnare P14 2013 - Alingsås IF Grön

Vinnare P14 2013 – Alingsås IF Grön

AIF och SAIK/SMSK inledde avvaktande och de första minuterna handlade om rent ställningskrig mellan två i det läget jämnstarka lag.

Men så småningom skulle AIF:s tekniska lirare börja visa upp sig på riktigt allvar och man spelade sig allt närmare ett ledningsmål.

Det dröjde tills det återstod dryga tre minuter. Då höll sig planbäste Felix Hjertquist Jonsson framme och rakade in 1–0. SAIK var nära kvittering strax därpå men slutresultatet var rättvist.

Matchens lirare: Felix Hjertquist Jonsson

F16
Holmalunds IF vit – Frisco 1–0 (straffar)

Vinnare F16 2013 - Holmalunds IF Vit

Vinnare F16 2013 – Holmalunds IF Vit

Under stora delar av ordinarie tid hände inte så värst mycket i anfallsväg för något av lagen. Först mot slutet hettade det till något, bland annat efter en fin soloraid av Friscos duktiga Lisa Sörlin Engström.

Men matchen gick till sudden death, där Frisco dominerade totalt och hann med att bränna två-tre klara lägen innan straffar tog vid.

Här var HIF det kyligare laget och hjältar blev Alice Jacobson som pangade in sin straff och målvakten Lisa Klintenberg som stod i vägen när det skulle avgöras.

Matchens lirare: Lisa Sörlin Engström.

P16
Töllsjö/Bollebygd – Gerdsken gul 0–1 (straffar)

Vinnare P16 2013 - Gerdskens BK Gul

Vinnare P16 2013 – Gerdskens BK Gul

Snacka om tempo! Töllsjö/Bollebygd och Gerdsken skruvade upp hastigheten ordentligt i sin final och bjöd på en riktigt underhållande match inför Nolhagapubliken. Att det var mållöst efter både full tid och sudden death var närmast ett mirakel då båda lagen bjöd på fin fotboll och en del riktigt heta lägen. Gerdsken var starkast under straffläggningen, och Albin Bohlin fick äran att avgöra med sitt mål.

Matchens lirare: Felix Lindgren, Töllsjö/Bollebygd.

F19
Alingsås KIK vit – Holmalund 0–1 (sudden death)

Vinnare F19 2013 - Holmalunds IF

Vinnare F19 2013 – Holmalunds IF

Högt tempo handlade det även om när KIK och HIF möttes i tjejernas 19-årsfinal. Några direkta jättechanser skapades inte till en början men snart börjades det osa katt åt båda håll. Bland annat prickade KIK stolpen och HIF missade närmast öppet mål, vilket betydde sudden death. Olivia Sultan skulle komma att bli röd matchvinnare då hon placerade in bollen i mål från vänster efter att HIF rullat upp ett bra anfall.

Matchens lirare: Nicole Fallqvist, Alingsås KIK.

P19
Gerdsken gul – Ale United 1–2

Vinnare P19 2013 - Ale United

Vinnare P19 2013 – Ale United

En bedrift i sig stod Ale United för när man på två fronter spelade fin fotboll i helgen. Och tillsammans med Gerdsken bjöd man på troligen den bästa finalmatchen under hela Kycklingcupen då två bollskickliga lag verkligen tog för sig.

Gerdsken tog en tidig ledning via Niclas Hjertquist efter 1.35 och GBK fortsatte spela behärskat och tungt. Ale å sin sida var kvickare och mer tekniska, och i slutändan skulle det bli avgörande.

1–1 satte Michael Hintze med dryga en och en halv minut kvar att spela efter en felpass av GBK. Och med bara 23 sekunder kvar höll sig Marcus Hansson framme och rullade in 1–2, och vild glädje tog vid hos  United och deras tillresta supportrar.

Matchens lirare: Bojan Ilie, Ale United.

Skribent: Marcus Löfström, Alingsås Tidning