F10
Holmalunds IF vit – Stenkullen blå 2–0

Vinnare F10 2011 - Holmalunds IF

Vinnare F10 2011 – Holmalunds IF

Flickor 10 skulle alltså komma att öppna finalspelet i Nolhagahallen under söndagen och man gjorde det med frejdig attityd och attackvilja.

Holmalund öppnade matchen klart vassast och kunde redan efter ett par minuter ta ledningen genom finalens bästa spelare, Lisa Johansson, på ett fräsande skott. Samme Johansson var sedan nära att öka på ledningen ett par gånger om med några vassa skott, men Stenkullen höll tätt och stack också upp ett par gånger. Dock aldrig bättre än att Filippa Ivarsson i HIF-målet fredade kassen.

Närmast kom Stenkullen med minuten kvar då målet var helt öppet. Men man brände chansen och fick se Lisa Johansson spika slutresultatet med sekunder kvar.

Matchens lirare: Lisa Johansson, Holmalund.

P10
Gerdskens BK gul – Trollhättans FK 1–0 (straffar)

Vinnare P10 2011 - Gerdsken Gul

Vinnare P10 2011 – Gerdsken Gul

Kort om matchen: En av söndagens allra mest dramatiska matcher var den mellan Gerdsken och Trollhättan i P10. TFK skapade den bästa chansen inledningsvis med ett stenhårt skott i stolpen efter fem minuter men Jonatan Jonsson i Gerdsken svarade strax därpå med en egen bra chans. Jonsson var nära återigen med fyra minuter kvar, men fick se sitt avslut räddas fint. Hugo Peterson i GBK-målet fick visa sig på styva linan ett par gånger innan det blåstes av till sudden death, som dock blev mållös.

Matchen skulle komma att avgöras på straffar och här visade sig Gerdsken vara starkast då Jonatan Jonsson som klivit in i målet tog Trollhättans andra straff och fick jubla ikapp med övriga i laget.

Matchens lirare: Kevin Liimatainen, Trollhättan.

F12
Floda – Skepplanda 1–2

Vinnare F12 2011 - Skepplanda

Vinnare F12 2011 – Skepplanda

Kort om matchen: Fram till den sjunde minuten var F12-finalen en väldigt jämn och chansfattig historia som inte lutade åt något direkt håll. Men då passade Sofie Högrell på att som en blixt från klar himmel panga dit ledningsbollen efter cirka sju minuter. Skepplanda red vidare på framgångsvågen och satte 0–2 tre minuter senare genom Linnea Prambrandt. Målet var frukten av ett riktigt klassanfall där bollen gick som på ett snöre.

I det läget hjälpte det inte att Agnes Andersson i Floda reducerade med 47 sekunder kvar, Skepplanda var det starkare laget och tog till slut en helt rättvis seger.

Matchens lirare: Nicolina Kahlin, Skepplanda.

P12
Alingsås IF blå – Alingsås IF vit 1–2

Vinnare P12 2011 - Alingsås IF Vit

Vinnare P12 2011 – Alingsås IF Vit

Kort om matchen: Vilken förening som skulle ta hem guldet i P12-klassen var alltså klart redan innan finalen skulle spelas. Inte helt oväntat blev därför finalen en något avslagen historia, där det vita laget chocköppnade med en boll som dansade på mållinjen redan efter halvminuten spelad. Vita fortsatte dominera mot sina AIF-kompisar på andra sidan utan att för den skull producera några jätteheta chanser. Därför var det oväntat att blåa laget tog ledningen efter 9.20 då Jonathan Tedeborg bombade in 1–0 invid stolpen.

Efter att bollen återigen snurrat på blå mållinje strax därpå kom kvitteringen efter 11.15. Arvid Stenseke pangade in bollen rätt upp i första krysset och tog matchen till sudden death. Här avgjorde de vitas Viktor Jartorft innan lagen hunnit spela ens en minut, och gav därmed segern till AIF vit.

Matchens lirare: Johan Blinzinger, AIF blå.

F14
Vårgårda – Långared 0–1

Vinnare F14 2011 - Långareds BoIS

Vinnare F14 2011 – Långareds BoIS

Kort om matchen: Långared kom till finalen som skjutna ur kanoner och tog tag i matchen redan från första sekund. Efter nästan två minuter kom första heta chansen då ett långskott tog i stolpen och sedan malde Långared bara på. 0–1 grejade Sarab Orfari efter 3.40 från nära håll och BoIS fortsatte producera chanser.

Den som definitivt höll Vårgårda kvar i matchen var fenomenala Felicia Beutler i VIK-målet som stod för ett antal klassräddningar. Hon gjorde också att hennes Vårgårda kunde komma in i matchen mot slutet då Långared inte fick utdelning på sina chanser. Men VIK å sin sida hade svårt att skapa något av värde och till slut räckte det enda målet för att skänka segern till Långareds BoIS. En rättvis sådan i slutändan.

Matchens lirare: Felicia Beutler, Vårgårda.

P14
Lerum vit – Alingsås IF grön 1–2

Vinnare P14 2011 - Alingsås IF Grön

Vinnare P14 2011 – Alingsås IF Grön

Kort om matchen: Söndagens behållning får man ändå säga var finalen mellan Lerum och AIF i P14-klassen. Båda lagen bjöd på fin, teknisk fotboll och skapade chanser fram och tillbaka under 14 dramatiska minuter.

AIF:s trollgubbe Calle Brun satte standarden redan efter 1.18 med en fin soloraid, men han fick sedan se Lerum ta ledningen genom Mattias Holmberg efter 3.40. För övrigt ett riktigt vackert mål ur den högre tekniska skolan.

Calle Brun svarade två minuter senare genom sitt 1–1-mål och chanserna avlöste sedan varandra ända fram till sudden death-avgörandet. Här tog det bara 15 sekunder innan Axel Heljegård i AIF fann nät, till sin och sina lagkamraters enorma glädje.

Matchens lirare: Calle Brun, AIF.

F16
Sollebrunn – Trollhättans BoIS 0–1

Vinnare F16 2011 - Trollhättans BoIS

Vinnare F16 2011 – Trollhättans BoIS

Kort om matchen: Sollebrunn och Trollhättan bjöd på en riktigt jämn fajt där inget av lagen ville vika sig en tum. SAIK var nära redan efter 30 sekunder då lite yrvaket agerande av Trollhättans målvakt sånär slutade i 1–0. Trollhättan skulle istället komma att bli laget som tog ledningen då Emilia Milojkovic hur snyggt som helst pangade in en frispark i bortre krysset bakom en chanslös SAIK-keeper.

Sollebrunn skulle ändå komma att få chanser till kvittering och den bästa fick man efter 12.30 då Trollhättan orsakade sin fjärde frispark och därmed gav SAIK chansen från 10-metersstraffpunkten. Skottet gick dock över och närmare än så kom aldrig Sollebrunn. Trollhättan vann knappt.

Matchens lirare: Ida Pettersson, Trollhättans BoIS.

P16
Alingsås IF – Holmalunds IF röd 1–0

Vinnare P16 2011 - Alingsås IF Vit

Vinnare P16 2011 – Alingsås IF Vit

Kort om matchen: Frågan är om inte P16-finalen mellan AIF och HIF var den kanske mest prestigeladdade under hela söndagens finalspel. Och nog syntes det att det var två lag med stor respekt för varandra då man höll sina positioner väl och vägrade ge upp några ytor till motståndarna. AIF kändes dock något hetare även om Dennis Zeneli i HIF skapade den första fina chansen. Oscar Widén i AIF svarade upp med en bra chans där Johan Lundgren i HIF-målet parerade starkt, men några större chanser skapades inte innan det blåstes till sudden death.

Här tog AIF nästan direkt hand om bollen. Man fann Adam Axede till vänster som avancerade ett steg och klippte till. Bollen gick rätt upp i nättaket och AIF fick jubla över kvällens tredje finalseger som därmed spikade att föreningen blev årets mest framgångsrika.

Matchens lirare: Naser Abasi, Holmalunds IF.

F19
Alingsås KIK – Holmalunds IF 0–2

Vinnare F19 2011 - Holmalunds IF

Vinnare F19 2011 – Holmalunds IF

Kort om matchen: Holmalunds seger grundlades dels av snabba omställningar och avslut men även av ett fint spel av finalens lirare Ronja Gustafsson som styrde sitt lag föredömligt på plan. Gustafsson satte 0–1 redan efter 42 sekunder då hon bröt ett uppspel, avancerade och satte bollen i nät. Efter 3.15 upprepades mönstret då Lovisa Hedenqvist snodde boll på offensiv planhalva och avslutade säkert för 0–2. Den målrika öppningen gjorde att HIF föll tillbaka och kontrollerade spelet mot ett Alingsås KIK som hade svårt att skapa något. Enda riktiga chansen kom efter 9.45 då Nicole Fallqvist testade Hann Öhman i HIF-målet. Ett bra avslut och en lika bra räddning av Öhman. Segern som Holmalund till slut tog kändes därför helt rättvis.

Matchens lirare: Ronja Gustafsson, Holmalunds IF.

P19
Holmalunds IF röd – Annelunds IF 0–2

Vinnare P19 2011 - Annelunds IF

Vinnare P19 2011 – Annelunds IF

Kort om matchen: Efter den tunga förlusten i P16-klassen kom HIF till final i P19 med sikte på guld. Men det ville inte Annelund veta av alls, speciellt inte Gabriel Holmén som efter tre minuter tryckte in 0–1 från nära håll efter att bollen studsat runt som en flipperkula framför Nicklas Prytz i HIF-målet. Holmalund blev allt mer frustrerat och drog efter nio minuter på sig sin fjärde frispark och därmed 10-metersstraff för Annelund. Daniel Olafson klev fram och satte distinkt 0–2, stenhårt. Olafson fick samma chans igen minuten senare men då räddade Nicklas Prytz. Holmalunds stora chans dröjde till 11.30 på matchklockan men en fin räddning hindrade Amil Durmic från att ta in HIF i matchen igen. I slutändan var Annelund det starkare laget och tog hem segern.

Matchens lirare: Marcus Heed, Holmalunds IF.

Skribent: Marcus Löfström, Alingsås Tidning