Kycklingcupen 2014

Kycklingcupens historia presenteras av Alingsås TidningF10
Södra Härene – Vårgårda 1–0 efter straffar

Om matchen: Under de inledande minuterna vaskade inget av lagen fram någon farlighet. Södra Härene visade mer aggressivitet i sitt anfallsspel och hade större delen av bollinnehavet. Med endast 20 sekunder kvar av matchen tog Alva Ljungström, VIK, bollen med handen och Johanna Kauhanen tog hand om straffen men drog bollen i stolpen. Istället tog Södra Härene hem matchen på straffar efter att Patricia Lindström varit den enda straffskytten som lyckats få bollen över mållinjen.

Målskyttar: Patricia Lindström.

Matchens bästa spelare: Felicia Almanakis, Södra Härene.

P10
Floda Vit – SK Mjörn Grön 0–3

Vinnare P10 2014 - SK Mjörn

Vinnare P10 2014 – SK Mjörn

Om matchen: Efter två minuters spel satte Jim Jaktlund en frispark för sitt Mjörn. Laget fortsatte att trumma på och Floda hade svårt att hänga med i inledningen av matchen. Med fem minuter kvar på klockan hade Floda börjat äta sig in i matchen, men då satte först Arvid Wallmo 2–0 efter en fin genomskärare från en Mjörn-försvarare. Gustav Johansson dunkade in slutresultatet via en frispark i krysset med två minuter kvar av matchen.

Målskyttar: Jim Jaktlund, Arvid Wallmo och Gustav Johansson.

Matchens bästa spelare: Jim Jaktlund, SK Mjörn Grön.

F12
Holmalund Röd – Holmalund Vit 0–1

Vinnare F12 2014 - Holmalunds IF Vit

Vinnare F12 2014 – Holmalunds IF Vit

Om matchen: Ingenting att anteckna under de fyra första spelminuterna. Sedan klev Vilja Wallin i Holmalund Vit fram och drog in en säker bredsida med nio minuter kvar av matchen. Alba Smakolli drev flera gånger bollen med stort självförtroende och fördelade den vidare till sina lagkamrater. Holmalund Röds bästa kvitteringschans kom på kontring, men avslutet tog i stolpen.

Målskyttar: Vilja Wallin.

Matchens bästa spelare: Vilja Wallin, Holmalund Vit.

P12
Alingsås Vit – Alingsås Grön 1–2

Vinnare P12 2014 - Alingsås IF Grön

Vinnare P12 2014 – Alingsås IF Grön

Om matchen: John Gustavsson fick bollen efter fem minuters spel och petade den enkelt förbi Alingsås Vits målvakt. Olof Olsson såg till, med endast tre minuter kvar på matchuret, att kriga in kvitteringen. Men matchens lirare John Gustavsson vägrade se att mötet skulle gå till sudden death och med 120 sekunder kvar tog han emot ett inlägg och hittade nätmaskorna med en välplacerad bredsida.

Målskyttar: Vit, Olof Olsson, Grön, John Gustavsson 2.

Matchens bästa spelare: John Gustavsson, Alingsås Grön.

F14
Holmalund Röd – Holmalund Vit 1–0 efter straffar

Vinnare F14 2014 - Holmalunds IF Röd

Vinnare F14 2014 – Holmalunds IF Röd

Om matchen: Bra målvaktsspel ledde till att matchen mellan Holmalund Vit och Holmalund Röd gick till straffar. Där var lagens skyttar desto säkrare och det krävdes ett ribbskott från Holmalund Vit för att matchen skulle avgöras. Några minuter innan, i sudden death, hade båda lagen klara frilägen. Men målvakterna lyckades avväga situationerna bra och rusade ut vid rätt tillfällen. Alexandra Leander satte den matchavgörande straffen i den tredje, och sista, straffomgången.

Målskyttar: Alexandra Leander, matchvinnande straff.

Matchens bästa spelare: Lisa Johansson, Holmalund Röd.

P14
Gerdsken Svart – Gerdsken Vit 4–0

Vinnare P14 2014 - Gerdskens BK Svart

Vinnare P14 2014 – Gerdskens BK Svart

Om matchen: Gerdsken Svart bjöd på några riktiga fotbollsdelikatesser. 3–0-målet var antagligen söndagens snyggaste balja när Elias Andersson mötte en långboll och kyligt lobbade bollen över en framrusande målvakt i Gerdsken Vit. När det återstod två minuter av matchen rullade Edvin Johansson in 4–0-målet och visade att Gerdsken Svart var det klart bättre laget under matcchen.

Målskyttar: Edvin Johansson 2, Filip Perholm och Elias Andersson.

Matchens bästa spelare: Elias Andersson, Gerdsken Svart.

F16
Holmalund Röd – Alingsås KIK 1–0 efter sudden

Vinnare F16 2014 - Holmalunds IF Röd

Vinnare F16 2014 – Holmalunds IF Röd

Om matchen: En tät match som bjöd på ett stolpskott från Holmalund Röd efter fyra spelade minuter. Annars höll båda lagen i bollen men lyckades inte rinna igenom varandras försvarslinjer. I sudden death var matchen helt stängd under flera minuter, trots att lagen spelade med två utespelare och en målvakt. Plötsligt fick Holmalund Röd chansen och Astrid Ahlander Johansson satte dit segermålet under förlängningen.

Målskyttar: Astrid Ahlander Johansson.

Matchens bästa spelare: Hanna Rasmusson, Holmalund Röd.

P16
Vårgårda – Lödöse/Nygård 2–0

Vinnare P16 2014 - Vårgårda IK

Vinnare P16 2014 – Vårgårda IK

Om matchen: Snabba omställningar och högt tempo. Spelet rasade åt båda hållen och det krävdes en tuff tackling för att Vårgårda skulle få läge att spräcka målnollan efter att tacklingen utmynnat i en straff. Mattias Martinsson satte en säker straff i målvaktens högra hörn. I slutminuten valde Lödöse/Nygård att låta målvakten kliva ut som utespelare och Amjed Abdisalam kontrade in 2–0 i öppet mål.

Målskyttar: Mattias Martinsson, Amjed Abdisalam.

Matchens bästa spelare: Mattias Martinsson, Vårgårda.

F19
Södra Härene – Holmalund 0–1

Vinnare F19 2014 - Holmalunds IF

Vinnare F19 2014 – Holmalunds IF

Om matchen: 45 sekunder. Sedan dunkade Alexandra Schwartz in bollen i nättaket. Efter det var matchen stängd och båda målvakterna styrde ut de farliga lägena till hörna eller inkast. Södra Härene dominerade med bollen, men fastnade i sitt anfall. Holmalund vägrade nämligen att frige ytor för de grönkläddas anfallare. Trots hård press i slutskedet kunde Holmalund hålla undan och vinna.

Målskyttar: Alexandra Schwartz.

Matchens bästa spelare: Thea Edrud, Södra Härene.

P19
Vårgårda – Alingsås IF 2–1 efter sudden

Vinnare P19 2014 - Vårgårda IK

Vinnare P19 2014 – Vårgårda IK

Om matchen: Ett långt utkast från Vårgårdas målvakt friställde Alexander Svensson som petade in bollen med en snygg touch efter två minuter av matchen. Men AIF kvitterade bara ett par minuter senare genom Henrik Larsvik. Sedan väntade nervösa minuter i sudden death där Alingsås spelade bollen fram och tillbaka under fyra minuters tid. Vårgårda vågade väntade på skott och täckte ut Alingsås försök. Med minuten kvar av matchen fick Richard Wartmark bollen och sprang sig helt fri till det öppna målet och petade in segermålet.

Målskyttar: Alexander Svensson, Richard Wartmark, Vårgårda. Henrik Larsvik, Alingsås.

Matchens bästa spelare: Adam Axede, Alingsås IF.

Skribent: Anton Högsander, Alingsås Tidning